Tillbaka

Handikappvänligt & hjärtsäkert


HANDIKAPPANPASSAD RESTAURANG OCH BAR

I och med utbyggnaden med Mando Bar är vi nu tillgängliga för rullstolsburna gäster som har svårt att gå i trappor. Rullstolsburna har bäst svängrum i den nya delen, men har även möjlighet att utan hinder komma in i den äldre lokalen. Vid den stora porten mellan oss och Butterick´s finns en ringklocka där man kan tillkalla assistans, båda våra entréer är väl skyltade med detta. Även vår uteservering är utformad för god tillgänglighet. Vi har inget staket längs långsidan, för att lättare kunna komma in och ut. Alla borden har ett mittben, så att armstöden på en rullstol kan komma in under bordsskivan. Vi har utrustat vår uteservering med ett handikappvänligt bord där det finns gott om plats för exempelvis rullstolsburna att avnjuta en middag. Platsen uppfyller gatukontorets nya direktiv för tillgänglighet.

 

HJÄRTSÄKRAD PLATS

På Mando har vi en hjärtstartare som hänger lättillgänglig i våra lokaler. Personalen har genomgått utbildning i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. För oss på Mando var denna möjlighet att rädda liv en självklar investering, vilket skapar en trygg miljö för både personal och gäster.

Vi på Mando har sett i praktiken hur avgörande HLR-kunskap är. I augusti 2015 drabbades en kund på vår uteservering av hjärtstopp. Tack vare att personer med relevant kunskap befann sig på platsen och gjorde en livräddande insats, slutade det lyckligtvis bra!